Consells per comprar uns prismàtics de segona mà (Part 1)
Consells per comprar uns prismàtics de segona mà (Part 1)
A uns prismàtics, o també anomenats binoculars, podem donar-los infinitat d'usos i poden ser útils en molts i variats camps: astronomia, navegació, observació ocells, natura, caça, ús militar, vigilància, ... Si estàs pensant en comprar-ne uns d'usats i d'aquesta manera estalviar una mica de diners, en el post d'avui et mostrem uns interessants consells perquè puguis comprar uns prismàtics de segona mà amb total garantia.
QUIN TIPUS DE PRISMÀTICS COMPRAR?
Aquesta és una de les primeres preguntes que hem realitzar-nos sempre que anem a comprar uns prismàtics nous o de segona mà. És important que els prismàtics que comprem compleixin amb les nostres exigències i puguin satisfer totalment les nostres necessitats. Alguns aspectes a tenir en compte són:
- Ús que li donarem: com hem comentat anteriorment, podem usar uns prismàtics en infinitat de situacions, de manera que hem de tenir en compte aquest aspecte i assegurar-nos que els prismàtics que triem serveixin per al nostre propòsit. No són iguals uns prismàtics pensats per astronomia que si en busquem uns per navegació, o per a ús militar, o fins i tot per veure teatre u opera ... Cadascun d'ells té les seves particularitats.
- Primàtics per a ús esporàdic o per a un ús professional: els prismàtics professionals són més cars, però ofereixen més i millors prestacions. També estan fabricats de millors materials i tenen uns acabats superiors. Tot el material òptic també serà de millor qualitat.
- Prismàtics resistents a l'aigua o impermeables: si vas a usar-los en condicions climàtiques adverses (muntanyisme, alpinisme, ...) o per a un ús nàutic o militar, sempre és aconsellable que busquis uns prismàtics de segona mà que siguin impermeables.
- Mida i pes dels prismàtics: aquest aspecte també l'hem de tenir en compte, ja que per a certs usos i activitats, uns primàtics massa pesats o grans poden arribar a molestar.
- Qualitat de les lents: el nostre consells és que sempre que anem a comprar uns prismàtics de segona mà, prestem especial atenció a aquest aspecte. Sempre és recomanable comprar aquells que munten lents minerals (de vidre). Són més cars, però el seu rendiment òptic és molt superior. També podem trobar els que munten lents de plàstic o materials similars (lents "orgàniques"). Encara que la seva qualitat no és tan bona, són més resistents. Pel que per a certs usos (alpinisme, muntanyisme, ...) pot ser útil.
- Ampliació òptica i camp de visió: tindrem en compte el nivell de "zoom", ampliació o "acostament" que necessitem. Hi ha infinitat de prismàtics de segona mà i cadascun amb diferents graus d'ampliació òptica.
- Marques: si busquem uns prismàtics que ens durin molt de temps, sempre és millor comprar-ne algun de marca coneguda i de qualitat (Bresser, Nikon, Celestron, Meade, Olympus, Cosina, Pentax, Vixen, Tasco, LaScala, i moltes altres .. .).
En la propera part d'aquest post, analitzarem i explicarem com entendre la nomenclatura dels prismàtics (què és un augment 10x40, ...), així com més aspectes a tenir en compte a l'hora de comprar uns prismàtics de segona mà.
Finalment, recorda que a Re-Nuevo pots comprar o vendre prismàtics de segona mà al millor preu. Ens trobaràs a la nostra botiga de Barcelona o pots visitar-nos a través de la nostra botiga online, on podràs comprar o vendre d'una manera fàcil, ràpida i còmoda sense moure't de casa. No oblidis que tots els nostres productes disposen de 15 dies de prova i 1 any de garantia.
Com sempre a Re-Nuevo, la teva botiga professional de segona mà.
David
Altres posts relacionats:
Comprovació del correcte estat d'uns prismàtics de segona mà
Consells per comprar o vendre un trípode de segona mà
Consells per comprar o vendre un teleobjectiu professional de segona mà