Pioneer Cdj-2000 vs Cdj 2000 Nexus
Pioneer Cdj-2000 vs Cdj 2000 Nexus
Un reproductor és un reproductor? Si? NO!
Cada cop amb els anys les marques presenten nous models que porten novetats amb les que, segons ells, no hi podem viure…Però, què més necessitem en un reproductor a més de que pugui canviar el seu temps, pitch i generar CUES? Doncs, a Pioneer cada tant de temps se li acudeixen moltes idees que van agregant als seus plats insignia.
Avui t’explicarem les diferències de la seva versió cdj-2000 amb la seva revisió cdj-2000 Nexus i segurament després de llegir això sabràs si et convé una o una altra, o potser hi ha alguna funció que necessites fer servir i que cap dels dos models compleix amb les expectatives.
Principalment, fem èmfasis en què hi ha un salt molt gran en la qualitat de la pantalla entre la versió Standard i la Nexus i no és unicament una qüestió estètica. La versió Nexus permet visualitzar les caràtules dels tracks, el que es tradueix en facilitar el procés de búsqueda i l’ha tornat moltíssim més intuïtiu.
Una altra característica de la interface nova de la versió Nexus és que ara podem veure no només la forma d’ona de tot el track a la part inferior, sino que en temps real veiem la forma d’ona d’avançar al centre de la pantalla. I no només això! Tenim un mesurador de compassos a la part superior que ens permet, en el cas de tenir un altre plat sincronitzat, veure si les pistes estan a temps.
En quant a com llueix la nostra interfaç, a la versió Nexus se’ns dona la possibilitat de carregar les preferències desde el propi USB (previament havent passat per Rekordbox i creant un perfil) permetent també modificar el punt de partida del nostre reproductor (master tempo, tamany del pitch, etc)
Si passem d’una versió a una altra ens cridarà l’atenció que el 2000 Nexus no porta el botó “eject Lock”, deus saber que això no es deu a una falta de la funció, sino que es troba disponible desde la configuració del plat. Això converteix la interface dels 2000 Nexus una mica menys “apretada”.
Ok, deixem de costat lo estètic i comencem a parlar del que més afecta als djs, que són les modificacions que repercuteixen en la nostra performance.
Desapareixen en el 2000 Nexus el botó “4 beat loop” i apareix el loop mode. La diferència més granamb això és que la versió estàndard al fer un “loop” pulsant el botó Out entràvem a la funció loop mode que ens habilitava el slider de needle search per poder tallar o perllongar la secció que havíem loopejat (havíem de mantindre pres i deixar anar quan voliem que això s’apliquès).
Ara en el 2000 Nexus es diferent, durant la reproducció del track, pressionant el nou botó de loop mode, directament se’ns obre en pantalla la quantitat de compassos en els quals volem tallar la secció actual, i ja no fa falta deixar anar el slider per activar-la sino simplement amb pressionar, aquell tall i loop entra en acció.
I parlant del slider del needle search aa es troba il·luminat, cosa que s’agraeix tenint en compta la típica il·luminació de les cabines.
Una de les funcions més crítiques (sino la més crítica) que incorpora la versió Nexus és la de “slip”. Pels que no estiguin familiaritzats amb aquest mode, el que ens permet és fer loops o reversa, scratch, fer recall de got cues, etc, mentres que en segon pla la cançó segueix avançant.
Aquesta és una de les grans novetats entre versions.
Però barallant ma a ma es troba el polèmic botó de sync o de sincronització automàtica, que porta el cdj-2000 Nexus i que no tenim en el 2000.
Aquesta funció el que permet és bàsicament posar 2 cançons en sincronia amb el toc d’un botó (o gairebé, perquè tampoc és tan perfecte).
També a la versió Nexus podem trobar un botó físic de “Quantize” que a la versió standard no localitzem si no és navegant pel menú. Això ens permet ajustar els efectes al compàs 1 2 3 o 4, però mai a l’espai que hi ha entre ells.
I relacionat a això, està el botó i una altra funció que incorpora la cdj-2000 nexus, el botó Rekordbox.
Com ja sabem Rekordbox és el software de djing de Pioneer que ens permet preparar els tracks dels nostres sets, col·locant cue points, memory points, anotacions, playlists etc. En aquest cas la versió Nexus si comptem amb un dispositiu mòbil mb el software Rekordbox podem reproduïr les cançons allà emmagatzemades amb el nostre plat via WIFI.
La versió Nexus està molt nfluenciada pel que són les opcions del Software Rekordbox ja que veurem que podem col·locar estrelles a les cançons, veure quines van ser les darreres pistes reproduïdes, etc.
La pregunta és sempre la mateixa, Necessitem aquestes millores? I per tant, Val la pena l’actualització en relació preu qualitat? Sempre hi han versions noves en el mercat que milloren i mantenen les actualitzacions que es van realitzant amb el que això obre molt el mercat de segona mà i permet el debat extern i intern sobre quin és el reproductor ideal per nosaltres.
Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.
Agustin
Potser t’interessi:
El que has de saber del Rekordbox 6
El cercle de quintes i l’equipament dj: Què és i com fer-lo servir?