Com millorar el rendiment del teu ordinador en programes de djing i producció musical

Com millorar el rendiment del teu ordinador en programes de djing i producció musical

La producció musical i el djing són dos móns que cada vegada van més de la mà. Avui en dia, tant si ets un dj per esdeveniments socials com si ets un dj/productor  hi ha una necessitat bàsica que has de complir: tenir un ordinador que et permeti treballar fluïdament entre totes les tasques que has de realitzar, ja sigui fer servir l’ordinador com a base del teu dj set (es a dir corrent en directe qualsevol programa de djing) com si desitges fer edicions de les cançons que faràs servir fins utilizar-la com estació de treball (DAW) per poder fer les teves propies produccions.

El cert, és que tenir un ordinador darrer model practicament ens garantitzarà que podem realitzar totes aquestes tasques sense moltes preocupacions. Però, i si no tens aquesta possibilitat?

Hem d’avaluar molt bé què és el que adquirirem, comencem pel punt 0, Quins són els requisits que ha de tenir sí o sí el teu ordinador per poder treballar amb els programes de dijing o producció musical?

En el cas de Rekordbox de Pioneer per la plataforma Mac macOS Catalina 10.15 (actualitzat a la versió més recent), macOS Mojave 10.14 (actualitzat a la versió més recent), macOS High Sierra 10.13  (actualitzat a la versió més recent). 

Això implica que qualsevol ordinador amb aquests sistemes mourà també Rekordbox. En el cas de la plataforma Windows els requisits mínims seran un ordinador amb un i3 amb 4gb de Ram amb Windows 8.1, i si fós el cas del Serato DJ Pro per MAC macOS Big Sur 11, macOS Catalina 10.15 i macOS Mojave 10.14 són els sistemes soportats.

Ull! Tingues especial atenció a Windows perquè desde la pàgina de Serato s’aclara que només se li donarà suport als ordinadors de 64 bits i Windows 10 de sistema operatiu.  

En quant al hardware processadors Intel desde i3 de qualsevol generació estan soportats, AMD ryzen i dels pocs sistemes ja compatibles amb el M1 de Apple. A més, lo mínim que es demana de memòria ram són 4gb.

Per Tracktor Pro 3 macOS 10.13, 10.14, 10.15, 11 (última actualització), iTunes 12 (última actualització) Intel Core i5 o Apple M1 (amb Rosetta) i 4 GB RAM. I en els ordinadors amb Windows 7, Windows 8 o Windows 10 versió 1803 o posterior (64 bits), processador Intel Core i5 o equivalent, 4 GB RAM, deixant clar que les controladores MK3 funcionaran únicament amb Windows 10. 

Parlem de la producció, de moment podríam dir que els programes més populars del moment són el Live de Ableton i  el Fl Studio.

Amb el primer es requereix OS X 10.11.6 o més recentment amb Intel® Core™2 Duo Processor 4 GB RAM i únicament sistemes de 64-bit . En Windows: Windows 7 (SP1), únicament de 64-bit amb processador Intel® Core™ or AMD multi-core  i 4 GB RAM.

 I si parlem del Fl studio, a Windows es necessita mínim Windows 8.1 4gb de Ram, però no s’aclara quin és el mínim de processador malgrat has de tenir present que a la seva web diuen que quant millor sigui el processador  major quantitat d’instruments i efectes es podrà fer servir. En el cas de Mac el So 10.13.6, 4 gb de ram, processadors Intel i en el cas de M1 únicament a través de Rosetta.

 Si complim amb aquests requeriments bàsics i encara així (malgrat el programa s’obri i s’executi) no podem exigir massa més que funcions bàsiques, hi ha algunes coses que podem fer per a que funcionin amb major fluïdesa i amb una perduda de qualitat d’àudio pràcticament imperceptible.

  1. Utilitzar una interface d’àudio ASIO compatible

Les interfaces asio permeten al CPU realitzar accions molt més eficients reservant així poder proceasat. A la seva vegada existeixen interfaces que tenen DSP (petits cpu) que s’encarreguen de fer els processos d’àudio.

  1. Augmentar el Buffer del sistema.

Això no repercutirà tant en la qualitat d’àudio com en la sensibilitat de la controladora. Quant més baix sigui el buffer tindrem una experiència més “en temps real” tant com el programa com amb la controladora, però la contrapartida és un CPU molt exigit. En canvi, si pots adaptar-te a petits retards en l’execució pots augmentar el tamany del buffer i deixar que l’ordinador treballi més tranquil.

  1. Baixar la frecuència de muestreig: No són pocs els djs que tenen per defecte la frecuència de muestreig en el seu ordinador en 48.000 hz. Això no és per res necessari i reduïr-la a 44.100 hz no afectarà de manera notable la qualitat d’àudio, però si ampliarà la capacitat del nostre ordinador per poder treballar.
  2. Baixar la profunditat de bits: Especialment pels programes de producció, aquí sí s’afecta la qualitat d’àudio de manera sensible però és preferible treballar dins d’aquests límits a no poder utilitzar una quantitat raonable de processos i canals..

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Agustín.

 

Potser t’interessi

El cercle de quintes, Què és i com fer-lo servir?

Pioner CDJ 2000 versus CDJ 2000- Nexus

 

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.