Com negociar o regatejar el preu d'un article de segona mà
Com negociar o regatejar el preu d'un article de segona mà
Comprar un article usat et permetrà estalviar una mica de diners, però per poder estalviar-te encara més diners, sempre hi ha la possibilitat de demanar una rebaixa extra al venedor.
Per a això, hauràs de tenir en compte certs aspectes, que et seran d'ajuda a l'hora regatejar i a negociar el preu final d'un article de segona mà.
ASPECTES PREVIS
Primer de tot i encara que sembli obvi, és important recordar que perquè puguem aconseguir una rebaixa del preu d'un producte, hem de demanar-ho. Així que ja saps, aparca la vergonya i sempre que puguis sol·licita-la.
Això si, demanar una rebaixa/descompte o que simplement vulguem negociar el preu, no vol dir que ho aconseguim. No tots els venedors estan disposats a negociar el preu de venda, però això no vol dir que haguem desestimar la seva compra. Fins i tot sense rebaixes extres, podem fer-nos amb un producte de segona mà a bon preu.
COM NEGOCIAR EL PREU
Per negociar el preu d'un article de segona mà i que el venedor decideixi fer-nos una rebaixa, haurem guanyar-nos la seva "simpatia". Si el venedor empatitza amb nosaltres, serà més senzill que estigui disposat a oferir-nos un petit descompte.
Així mateix, haurem de ser objectius i a l'hora de regatejar el preu no haurem de sol·licitar "impossibles". Tracta de negociar el preu sempre que creguis que la quantitat de rebaixa que estàs sol·licitant és normal i lògica.
Aquests són alguns dels nostres consells perquè aconsegueixis regatejar el preu de qualsevol article de segona mà:
- Estudia la "competència": és important que busquis per internet a quin preu s'està venent el mateix producte usat que tu vols comprar. D'aquesta manera sabràs si et trobes davant d'un preu alt o barat. En cas que el preu sigui elevat, sempre podràs fer servir l'argument que el producte a internet es ven a un preu més econòmic.
- Presta atenció al seu estat de conservació: no tots els productes de segona mà estan en el mateix estat. N'hi ha en molt bon estat, ús normal, molt usats, ... Per tan, per un mateix producte podem trobar diferents preus. Abans de regatejar, fixa't en l'estat del producte i en si el seu preu s'adequa a ell.
- Busca petits defectes: pots usar-los com a argument perquè el venedor et faci un petit descompte.
- Mostra els diners: de vegades mostrar l'import total, pot fer que el venedor s'estovi una mica i accepti realitzar un petit descompte, a canvi de tancar la venda de forma immediata.
- Comentar que no disposes de més diners: a l'hora de regatejar el preu, també pot ser útil comentar que t'interessa molt aquest producte, que t'agradaria comprar-lo, que t'agrada moltíssim, ... però que només pots pagar fins XX quantitat de diners ( una mica inferior a la que sol·licita el venedor).
- Genera confiança: tracta d'entaular conversa amb el venedor i guanya't la seva confiança. Si crees algun tipus d'empatia amb ell, sempre serà més probable que aconsegueixis una bona negociació.
- Accessoris, complements, ...: en cas que el venedor no vulgui baixar-nos el preu, sempre podem demanar algun accessori complementari que pugui servir-nos (funda, carregador, un comandament extra, ...). També pot servir sol·licitar que et regali les despeses d'enviament (en el cas de comprar en una botiga online). No és una rebaixa en si, però sempre serà millor que res.
I recorda que a Renuevo estem especialitzats en la compra i venda d'articles de segona mà al millor preu. A més, mitjançant la nostra botiga online podràs fer-ho d'una forma fàcil, ràpida i còmoda sense moure't de casa. I no oblidis que oferim 15 dies de prova i 1 any de garantia en tots els nostres productes.
Com sempre a Renuevo, la teva botiga professional de segona mà.
David
Altres posts relacionats:
Comprar articles de segona mà en botigues online (Part 1) i (Part 2)
10 errors que solen cometre al vendre un producte de segona mà