Correcte ús i cura de la teva Thermomix
Correcte ús i cura de la teva Thermomix
Malgrat probablement tots/es vau tenir un presentador/a que us ho va explicar tot a la perfecció quan va anar a casa vostra a mostrar-vos com funcionava el robot de cuina Thermomix, hi ha vegades que se’ns oblida o obviem algunes mesures de seguretat i cures bàsiques per a que el nostre robot de cuina duri per sempre (o almenys molts anys).
Al manual d’instruccions està explicat tot el que has de tenir en compta però perquè ho tinguis present, aquí va un recordatori amb les 10 normes bàsiques d’ús del robot Thermomix:
1. Superfície plana, ferma i freda.
El robot sempre ha d’estar recolçat a una superfície plana i estable. Mai col·loquis el Thermomix sobre la vitroceràmica si està calenta, ja que es podria desfer per sota.
2. Juntes y fulles.
Abans de posar-te a cuinar, t’has d’assegurar de que les juntes de goma (de les fulles i tapa) estiguin ben col·locades. En ocasions al afegir líquids, si has oblidat col·locar-les, es mollaran els contactes de la base.
3. Cubilet, cistellet o Varoma.
Sempre que posis en marxa la teva Thermomix, algún d’aquests 3 elements ha d’estar sobre el bocal del got perquè no esquitxi res. Para especial atenció quan vulguis triturar un puré calent, ja que si no col·loques el cubilet podria esquitxar i cremar-te.
4. Net i eixugat.
Abans de tornar a fer servir el robot, asegura-te’n de que els contactes de la base estiguin eixugats.
5. Neteja de fulles.
Quan desmontis les fulles, ves amb compte amb els teus dits, ens agrada com troceja el Thermomix, però no ens agrada tant quan s’acarnissa amb les nostres mans. Fes servir un raspall per netejjar les fulles i estalviaràs teniir problemes.
6. Només espàtula.
Si vols que el teu got duri per sempre més, fes servir només l’espàtula per no ratllar res. Per retirar aliments, pots fer servir també una espàtula o llengua de silicona, però mai per introduïr pel bocal quan estigui en marxa (ja que les llengües de silicona no tenen topes i acabaria esmicolada per les fulles).
7. La papallona.
Si tens la papallona posada no facis servir velocitats superiors a 4, ja que sinó faràs un saborós puré de plàstic de papallona.
8. El cistellet.
Per retirar-lo fes servir sempre l’osca que té l’espàtula, d’aquesta manera evitaràs ara retirarlo utiliza siempre la muesca que tiene la espátula, de esta manera evitarás crema-te innecessariament.
9. Capacitats.
Mai passis de la capacitat màxima que indica la teva Thermomix (TM31 2 llitres, TM5 2,2 llitres). Si preparant alguna recepta observes que s’omple en excès i supera la marca de capacitat màxima de la teva Thermomix, revisa la recepta per si és incorrecta o retira ingredients.
10. Manteniment.
El Thermomix és un robot que necessita poc manteniment, però has de parar atenció a l’estat de les juntes de goma. Si observes que estan deteriorades o perden líquids canvia-les abans de continuar utilitzant el robot. Per pocs euros podràs prevenir que s’espatlli la màquina.
Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.
Roberto