Les joies de l'eterna musa: els 70s

Les joies de l'eterna musa: els 70s

Pantalons acampanats, combinacions i estampats cridaners, Woodstock, lluita pels drets civils i estranys passos de ball per Funky Town. Sens dubte, són només algunes característiques d'una dècada difícil de catalogar en un sol estil, però cada un d'ells summament recognoscibles, els anys 70.

Aquesta va ser l'era de Donna Summer, Cher, David Bowie i Elton John. Una temporada extravagant, sexuada i amb un estil sense culpes, una mica efeminat. El disseny i l'alta costura van ser impulsats per la contracultura, i és, sens dubte, una època referent a la moda. Però aquesta vegada, van ser els elements que van adornar la roba els que van ocupar un lloc central.

JOIES EN ELS ANYS 70

A la dècada dels 70 es creaven peces realment voluminoses i s'experimentava amb la decoració del cos com mai abans, els lòbuls amb arrecades enormes i els colls amuntegats en un collaret rere l'altre. Els dissenyadors barrejaven descaradament el primitiu amb el campestre i van degustar la inconfusible paleta de colors de l'època. Es requeria d'obres especialment provocatives per destacar sobre els conjunts i els seus sensacionals tons i estampats.

La joieria encarnava el desig de llibertat que s'escoltava en la joventut contemporània.

Amb un retorn per la porta gran de l'or groc, en aquest període es va usar tant per lluir audaçment en exorbitants cadenes de baules com a delicades peces amb serrells. El to càlid d'aquest metall preciós encaixava perfectament amb els colors ocres i marrons que dominaven el disseny d'interiors de l'època.

Va ser una dècada que va collir una generalitzada acceptació per la subcultura i ha provocat una persistent popularitat. El millor de tot és que, irremeiablement els anys setanta sempre tornaran a estar de moda. Les peces de 1970 semblen haver estat creades per combinar amb els estils moderns i tenir una història per explicar: aquí hi ha una peça real d'època que contrasta amb una nova versió de el disseny. Llavors com en aquell moment, posar-se joies sorgeix com una forma d'expressió i experimentació de la decoració de el cos.

Com sempre a Renovo, la teva joyería en línia de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

Anys 60. El començament de la joieria moderna

El retorn al luxe. Joies dels anys 50 (1950 - 1965)

Joies que van trencar amb l'establert els Anys 20

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.