Com fer la foto perfecta d'una papallona?
Com fer la foto perfecta d'una papallona?
Fotografiar la flora i la fauna té un encant inigualable i a molts fotògrafs ens entuasiasma. Però com cada cosa té els seus secrets tècnics, per això avui et donarem els consells que necessites per endinsar-te en l’univers de fotografiar papallones.
Els seus colors vívids, textura, entorn i singular bellesa les converteix en les protagonistes de preses realment espectaculars. L’univers de fotografiar papallones és únic, pots fer-les amb les ales ben obertes o en un punt intermig, pots fer fotos de perfil i capturar els seus bells patrons de colorso potser vulguis fer-ho volant i per què no, bebent el nèctar d’una flor. Tu decideixes!!!
I malgrat no existir regles exactes de com fer-ho, avui et facilitem uns consells per a que aconsegueixis la fotografia perfecta. Farem servir moltes de les recomanacions que vam definir per fotografiar altres tipus de vida salvatje com l’hora del dia, ja que la qualitat de la llum és millor pel matí o al final de la tarda. A més, com les papallones bsuquen escalfar-seamb el sol, resultarà més fàcil trobar-les i fotografiar-les abans de que comencin a volar.
Per aquest tipus de fotografies hem de fer servir la funció macro. Un teleobjectiu t’ajudarà notablement a apropar-te a les papallones i omplir l’enquadrament de forma meravellosa. Amb un macro també ho aconseguiràs, les papallones solen permetre que estiguis suficientment a prop, això sí, fes-ho en silencii lentament.
Si només disposes de l’objectiu de kit que venia amb la càmera, hauràs de consultar el manual per esbrinar quina és la distància d’enfoc mínima i si és possible, apropar-te a la papallona sense espantar-la. Un consell personal si no tens un teleobjectiu és que facis servir el tall DX a una càmera de fotograma complert (FX). Això et donarà un tall de 1x5, malgrat que també pots fer-ho més tard amb un programa d’edició.
Dispara amb l’obertura totalment oberta per aconseguir un bon efecte Bokeh, així separaràs la teva papallona del fons i li donaràs un toc preciós i singular a la teva fotografia.
Com ha de ser la composició en aquest tipus de fotografia?
Hem de tenir present que això és un tema molt subjectiu, depén del gust personal del fotògraf en qüestió; apropar, retallar o compondre un subjecte amb l’entorn que l’envolta. Els plànols tancats mostraran els detalls prims i delicats del cos de la papallona, a més de compondre de forma més descontracturada, mostrant flors o branques a on reposa, ies veurà preciós!
Aplica la regla dels dos terços per enmarcar la imatge a la perfecció. Això és molt fàcil de fer si mires pel visor o a través de la pantalla LCD i imagines una quadrícula de tres en ratlla sobre l’escena. Malgrat si tens sort, la teva càmera tindrà un element del menú per activar aquestes línies guia.
Una vegada fet això, fixa’t a on es creuen les línies ja que aquests són els millors punts per posicionar al subjecte i et donarà com a resultat una composició balancejada.
Amb una mica de sort (o paciència) trobaràss papallones amb patrons i textures increïbles, això funcionarà en favor teu en composicions sòlides, amb fons plans o similars i donarà un resultat molt interessant a les teves fotografíes.
Pots afegir llum, o inclús fer servir un reflector petit o un flash com accessori si vols agregar una mica de llum quan realitzis fotografies a la ombra o en un dia ennuvolat.
Com a darrer consell per tancar aquest article ( i de gran importància) és que esbrinis o treguis més informació sobre les papallones i els seus cicles. A més de saber a on trobar-les, si les coneixes podràs fer illors fotografies i se t’acudiran noves idees més encertades.
Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.
Cristian
Potser t’interessi:
5 regles primordials de la composició fotogràfica que no pots oblidar