6 consells i idees per fotografia de tardor

6 consells i idees per fotografia de tardor

L’estiu arriba al seu fí i ens obre pas a una maquíssima estació: la tardor. Una època de l’any especialment màgica pels que gaudeixen fent fotos a l’aire lliure i capturar impactants paisatges.  Descobreix el seu ampli ventall de possibilitats fotogràfiques! Si t’apassionen els dies acolorits i potser una mica melancòlics podràs experimentar amb sensacions i tonalitats a les teves fotografies fàcilment. Es clar, no és difícil d’entendre el motiu pel qual molts fotògrafs l’escolleixen com la seva època preferida ja que els canviants paisatges entintats d’ocres són veritablement inspiradors.

Malgrat això, hi ha un problema que sol ser habitual a la fotografia de tardor: els dies venen representats d’imatges planes que no aconsegueixen plasmar els colors i atmòsfera que veritablement volem transmetre, així que anem a veure possibles solucions i idees per aconseguir treure el màxim de rendiment d’aquestes fotos. 

Veure càmeres digitals rèflex de segona mà 

1. Fotos durant la “Golden Hour”

Aquest és un valuós consell per la fotografia de paisatges en general, aprofita la Golden Hour o el que en castellà anomenaríem Hora Daurada; un breu moment de temps entre que el sol surt (o s’oculta) durant ve periodo de tiempo entre que el sol sale (o se oculta) durant l’alba i el capvespre que proporciona una brillantor molt característica i especial.

Què li aportarà a la teva fotografia? Quan el sol estigui baix a aquesta hora, donarà com a resultat una brillantor suau i molt pintoresc que sovint dona un bell “pop” als vibrants colors de tardor millorant dràsticamenenormement l’atmòsfera.

Malgrat no hi ha dubte que un cel blau pot ser un bon contrast amb els arbres grocs o ataronjats, malauradament la llum ràpidament es torna massa dura durant el dia. Això fa que sigui gairebé impossible aconseguir aquella suavitat tan buscada pels matisos de colors tardorencs. 

2. Aprofita els dies nuvolats i amb boira

Si es presenta un dia gris, pots oblidar-te de l’hora Daurada! Es a dir, no seria tan important degut a que quan els núvols són densos i la boira s’està formant aconseguirem evitar la llum tan intensa de la que parlem i obtindrem un resultat molt maco durant tot el dia.

Es a dir, els dies nuvolats i amb boira poden ser igual de bons que els més asolejats. I com la tardor no és una temporada a on el sol surti cada dia, a més la durada d’aquests cada vegada és més curta i el clima canvia ràpidament (el que es tradueix en: pluja, boira i dies grisos) veuràs que poden sorgir fotos increïbles. Aquestes condicions propicien que els efectes dramàtics apareguin a les fotografies. Un factor diferenciador i irrepetible!

Si realitzes una llarga exposició durant un matí amb boira, o amb un riu fluïnt, aquesta estació de l’any aportarà força i impronta a la teva fotografia. 

3. Fes servir un filtre polaritzat

El filtre polaritzat és el millor amic del fotògraf de tardor. A què es deu aquesta afirmació? Només et direm que independentment de si fotografies un bosc o una vista panoràmica, podràs millorar contrastos i colors, do es el mejor amigo del fotógrafo de otoño. ¿A qué se debe esta afirmación? Sólo te diremos que independientemente de si fotografías un bosque o una vista panorámica, podrás mejorar contraste y colores, realçaràs el cel blau en dies oberts i eliminaràs la resplendor no desitjada de la pluja. A més, en dies humits et permet fer servir una velocitat ‘obturació lleugerament més lenta, Ideal per fotografiar rius i rierols! Força bó, no? 

4. Aprofita l’entorn natural al teu favor.

L’enquadrament natural és una de las tècniques de composició més fortes i durant la tardor les oportunitats són infinites. Busca branques caigudes, fulles, arbres o altres elements naturals que puguin enmarcar el teu motiu principal. Si ho fas, això ajudarà a enfatitzar el tema principal de la teva imatge mentres mantens un marc bonic i interessant al seu voltant. 

5. Fes servir un balanç de blancs més càlid.

El més habitual i normal del món és deixar el balanç de blancs en automàtic, donat que avui en dia les càmeres modernes ens tenen acostumats a un excel·lent treball en aquest mode, però és una cosa que no necessariament volem quan fotografiem a la tardor. Una molt bona opció és ajustar manualment el balanç de blancs per resaltar més aquell color càlid

Augmentant el balanç a un valor més alt (com 6000) proporcionarà un to molt més càlid que realçarà els colors tardorencs. No obstant això, hi ha que anar en compta donat que un valor massa alt ens pot portar imatges antinaturals. 

6. Evita la llum solar directa.

Dont que és una llum molt forta i directa, és millor que evitis disparar al sol a la majoria dels escenaris, malgrat que és molt suau durant l’alba o el crepuscle.

Un dels principals desafiaments al fotografiar directament al sol és que el primer pla estarà subexposat, amb el que s’haurà de fer varies exposicions i combinar-les en el retoc final de la imatge. També hi hauran moltes ombres dures, menys saturació en general i centellejos de la lent que són difícils d’eliminar. 

Ha arribat l’hora d’experimentar amb la fotografia! T’atreviràs!! 

Veure objectius de fotografia de segona mà 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Cristian

 

Potser t’interessi:

Càmeres digitals per principiants

7 trucs d’il·luminació

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.