Consells per comprar un rodet d’entrenament de segona mà (Part 1)
Consells per comprar un rodet d’entrenament de segona mà (Part 1)
Un dels articles que més fama estan cobrant entre la comunitat de ciclistes, són els rodets d'entrenament. I és que aquests et permetran realitzar exercici i entrenaments en cas de no disposar de molt temps lliure, o climatologia adversa, ...
Si vols estalviar una mica de diners en la seva compra, una opció més que recomanable és acudir al mercat d'ocasió. Per això, en el post d'avui et mostrem uns interessants consells perquè puguis comprar un rodet de segona mà amb total garantia.
NOTA: no tots els rodets són vàlids tant per a bicicletes de carretera com per a bicicleta de muntanya, per la qual cosa abans de comprar-ne un és important consultar-ho.
RODETS D'ENTRENAMENT DE SEGONA MÀ
La primera cosa que hauràs de fer és triar el rodet que millor s'adapti a les teves necessitats. I és que no tots els rodets són iguals ni tenen les mateixes prestacions.
NOTA: algunes de les principals marques de rodets són Tacx, Bkool, Wahoo, Elite, Minoura, B'Twin, Blackburn, Massi, ...
Per ajudar-te a triar, aquests són els principals tipus de rodet i alguns aspectes a tenir en compte:
- Rodets magnètics de segona mà: són els més coneguts, populars i econòmics. Funcionen en base a oferir resistència al pedaleig mitjançant uns imants i un ventilador. El tipus de resistència que ofereixen és poc semblant a la realitat i són els que més soroll fan. Hi ha alguns models que incorporen regulador.
- Rodets fluids de segona mà: encara que molt semblants als magnètics, aquests basen el seu funcionament en oferir resistència al pedaleig mitjançant algun tipus de fluid (normalment oli) que està situat al costat del propi rodet. La sensació de pedaleig és més realista que en els magnètics. Així mateix també són més silenciosos i el seu preu sol ser més elevat.
- Rodets de transmissió directa de segona mà: encara que realment són rodets fluids, aquests permeten enganxar la cadena directament al rodet, sense la necessitat de la roda posterior (l’haurem de treure). Disposen d'un elevat preu, són els més realistes i els més silenciosos. Una altra dels seus avantatges és que no es produeix desgast de la coberta de la nostra bici.
- Rodets d'equilibri (o rul·los) de segona mà: també coneguts com "Rollers", són rodets senzills i pots trobar des de preus baixos a molt alts. No disposen de cap tipus de regulació per comandament. Són ideals per a escalfament, guanyar habilitat i equilibri. Una altra de les seves característiques és que són bastant silenciosos.
A la segona part d'aquest post, analitzarem aquells aspectes que afecten el funcionament i alguns consells sobre tot el que hauràs de verificar abans de comprar un rodet de segona mà.
Acabem recordant-te que a Renuevo estem especialitzats en la compra i venda de tot tipus de complements i accessoris de segona mà per a la teva bici (GPS, Rodets, pedals automàtics, cascs, comptaquilòmetres, ...). I no oblidis que tots els nostres articles disposen de 15 dies de prova i 1 any de garantia.
Com sempre a Renuevo, la teva botiga professional de segona mà.
David
Altres posts relacionats:
Consells per comprar una bicicleta de carretera de segona mà (Part 1) i (Part 2)